Lekistrivia

Visste ni att Ikonen i kapellet är målad av en känd ikonmålare. Erland Forsberg heter konstnären och ikonen målades av honom och donerades åt Lekholmen i samband med ett ikonmålningsläger på 1970-talet. Ikonen är alltså skapad uttryckligen med åtanke på vårt kapell. Forsbergs ikoner finns i kyrkor i Finland och Sverige och är så uppskattade att det till och med skrivits en doktorsavhandling om dem. Tänk. Allt möjligt har gjorts på Lekholmen och öns historia kryllar av spännande berättelser. Också du har chansen att sätta ditt spår på vårt skärgårdsparadis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: