Lystring alla lekisvänner – vi behöver er hjälp

Trots gedigen efterforskning har vi på Lekholmen inte klarat av att klura ut vad detta föremål – stenröset med tillhörande metallbit – är för något. Vi gillar det, förmodar det är konst men det rätta svaret kan vara precis vad som helst.

Är det ett gammalt kummel? Ett konstverk? Eller kanske en fyr kvarlämnad av utomjordingar?

Vi vet inte.

Det enda vi vet – och det av erfarenhet – är att holmen kryllar av verk skapade av forna holmbor. Vi är också rätt bra på historierna som hör ihop med de flesta. Men just den här berättelsen är vi inte bekanta med. Den finns heller inte i de historiker som skrivits över holmen, alltså nödgas vi be er om hjälp.

Om du har svaret, om du vet vad det vi ser på bilden är för något, ber vi dig lämna en kommentar. Upplys oss! Vi är uppriktigt oroliga för att denna värdefulla bit lokalhistoria annars kan gå förlorad.

3 kommentarer på “Lystring alla lekisvänner – vi behöver er hjälp

  1. Jag tycker mig ha hört att det skulle vara en krigstida mina som har flutit i land på holmen. Jag garanterar inte att det är sant.

    • Jag har ett svagt minne av att det skulle ha nånting med krigstiden att göra

    • Vi har fått samma svar i andra fora. Så antagligen har ni helt rätt. Bara vi lyckas reda ut vem det är som skapat konstverket återkommer vi med ett inlägg. Tusen tack för era kommentarer 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: