Kärleken mot Gud

IMG_5134Detta är mitt första år som holmungdomsledare och jag är verkligen taggad inför kommande period. Orsaken till att jag ville börja jobba som holmungdomsledare var nog den här unika och betydelsefulla ön, Lekholmen. Jag gillar också att jobba och umgås med människor. Jag fungerar som ung ledare inom Petrus församling, så jag har besökt den här ön många gånger. Känslan att komma ut till den här ön går inte att förklara, den är helt amazing.

Att få komma ut till holmen under andra församlingars läger är en värdefull upplevelse. Genom min hemförsamling har jag fått vissa rutiner, men det är fint att se hur andra församlingar gör saker.

Vi har alla samma utgångspunkt, att prisa Gud och visa kärlek mot honom och varandra, men hur vi gör det kan variera mycket. Det är fint att alla får göra det på sitt eget sätt, någon kanske vill sjunga, någon vill dansa eller så vill någon bara sitta tyst. Då någon gör annorlunda än du kan nya tankar väckas. Det lönar sig att ha ett öppet sinne för det.

Det finns alltså inget rätt eller fel på hur man kan visa sin kärlek mot Gud. Ibland kan det kännas som om han bara finns på den här holmen, för åtminstone känner jag hans närvaro starkare här än hemma i stan. Det är alltså viktigt att komma ihåg att han finns var du än är och vad du än gör, det du kan lita på.

 

 

-Holmungdomsledare Janna

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: