Vad betyder Lekholmen för dig?

Hej, denna vecka har jag och mina kolleger funderat på vad Lekholmen betyder för var och en av oss.

Så här svarar medlemmar av holm teamet denna vecka på frågan:

”Lekholmen för mig betyder en plats där man får utveckla sin tro och en plats där man får lära känna nya människor.” – Sofia, holm hjälpis

”Lekholmen för mig betyder en plats där man kan vara sig själv, vara öppen, en plats där man kan växa i sin tro och möta nya människor.” – Daniel, holm hjälpis

Daniel och Sofia veckans holm hjälpisar

”Lekholmen för mig är som ett andra hem. De är det ställe där jag kan koppla av och komma bort från omvärlden. Ett ställe där jag blir en med naturen.” – Benjamin, holmungdomsledare

Benjamin, holmungdomsledare

När jag själv börjar tänka på vad Lekis betyder för mig så kommer det upp flera grejer. Det är stället där jag själv gick skriban och varit flera gånger som hjälpis på andra skriba läger. Det är stället dit man får komma som holmbo och utvecklas som en människa utanför skriba läger. När man kommer till Lekis är det som att man stiger in en annan värld och allt som sker på fastlandet stannar där. På Lekis får man va med om en gemenskap som är välkommande och trygg, en gemenskap som inte riktigt finns nån annanstans. Det är stället dit man är välkommen som sig själv och man räcker till just precis så. Jag brukar tycka om att kalla Lekis för en slags himmel på jorden.

Christel, holmungdomsledare

Du som läser detta får gärna dela vad Lekholmen betyder för dig i kommentarerna!

Här spelas det ett av våra nya switch spel med holmteamet.
Open doors var och hålla ett pass åt lägren där vi fick hänga med. Super intressant och viktigt ämne berättades de om.
Detta är veckans holmteam: Benjamin, Christel, Sofia och Daniel!

En kommentar på “Vad betyder Lekholmen för dig?

  1. Jag trivdes inte så bra på Lekholmen när jag gick i skriba helt enkelt för att jag inte var van att vara på läger o borta hemifrån. Men under kvällsprogrammet trivdes jag bra. Första dagen var det min tur att diska (på den tiden hjälpte konfirmandena till med disken!) o jag måste skura en enorm kastrull i havsvattnet. Det var hårdare tag på holmen tidigare. Efteråt (senast 2022 har Lekis kommit att betyda en oas och en plats där jag kan ladda batterierna. Christels kommentar om himmel på jorden är bra. Lite så känns det nog när man är där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: