Johannes församling tog sommaren med sig till holmen

Holmen finns kvar, så även bloggen. Tyvärr har vi varit rätt tysta den senaste tiden. Men nu är vi här. Och vi har mycket att berätta.

Sommaren är äntligen här på riktigt. Svalorna har fått ungar som redan lämnat sina bon. Skogen är full av blåbär och smultron. Vi har till och med kunnat baka en smultronpaj. Så många bär finns det!

Vår vän räven fortsätter stryka omkring på holmen. Den har tagit för vana att visa sig för intet ont anande individer. Visserligen har räven inte ställt till med något förtret, snarare har den en viktig funktion att fylla. Det är bara bra att någon upprätthåller en naturlig balans bland holmens fauna. I längden gynnar det oss alla.

Vi har också fått en ny holmledare. Michaela “Mixu “Stürmer återvänder till holmen efter att förra sommaren ha gjort sin debut som holmledare.

På fredagen för en vecka sedan anlände Johannes församlings ledarstab för att göra de sista förberedelserna inför det stundande lägret. På söndageftermiddag anlände sedan konfirmanderna och sedan dess har det varit fullt ståhej här på holmen. Nu lider deras första läger mot sitt slut. Men detta innebär inte ett slut på det roliga. Det blir ju faktiskt två läger på raken för johannesledarna.

Under den senaste veckan har många unga och lite äldre personer hittat ut till holmen. Såväl holmbo som dagsgäst har trots det tämligen instabila vädret fått njuta av den varma stämningen på Lekholmen. Vi gläder oss åt att så många hittat ut till oss och hoppas på många fler besök. Speciellt med tanke på att vädret äntligen ser ut att bli bättre.

Söndag. Johannes ledarstab njuter av flagghissning och lugnet före stormen.

Snart anländer konfirmanderna

Text: Holmledare Mixu och Rofa från Johannes.

Bild: Rofa Blauberg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: