Bastun som tidsmaskin

De av oss som haft möjlighet att njuta av bastuns värme i år har samtidigt åkt på en tidsresa bakåt. Bastun värms med vedklabbar som torkas i vedlidret och traditionellt har vedlidret alltid fyllts varje sommar, även om det inte blivit tomt innan dess. I år har man valt att först använda slut all den ved som finns i lidret, innan man fyller på med nytt.

Igår användes de sista vedklabbarna från den bakersta knuten i vedlidret och enligt förståsigpåare har de antagligen radats där under slutet av det förra millenniet. Det betyder att man under denna sommar har kunnat njuta i bastun av värme från en svunnen tid, vilket varit mycket skönt då sommaren på holmen inte varit fullt så solig som de senaste somrarna.

Man behöver dock inte vara orolig för att bastun inte kan värmas pga. vedbrist, då det i skogsbrynet mellan fotisplan och Ostcupan finns ved för ca. 10 års bastueldande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: