Söndag – glädjedag

Det sägs att högmässan är höjdpunkten på kyrkoveckan. De som idag firade gudstjänst på Lekholmen lär ha lätt att instämma. I kapellet var det fullt ös från början till slut och mässobesökarna bjöds på en fulländad helhet. Det hela blev inte sämre av att ett antal föräldrar valt att våga vädret och ta sig ut till holmen för att besöka konfirmander och fira mässa tillsammans med dem.

Stämningen var på topp från start. Församlingen bjöds på gemenskap, fin liturgi, en berörande och interaktiv predikan allt ackompanjerat av fin musik framförd av duktiga musiker. Som körsbäret på tårtan; nattvardsgång till tonerna av en starkt sjungande kalla-kårar-bra kör.

Efter nattvard, välsignelse och sändning tågar församlingen ut till tonerna av ”Vi ska vandra i Guds kärleks ljus”, och just så känns det.

Den högmässa som vi idag på Lekholmen får vara med om berör många. De texter som läses kretsar kring kyrka och församling. Predikan stärker budskapet. Vi är alla viktiga. Om någon av oss inte fanns skulle något viktigt saknas. Saker skulle inte kunna fungera som de gör nu.

Och visst, det är lätt att hålla med. Om bara en av de hjälpledare och konfirmander som medverkar i mässan skulle utebli skulle slutresultatet bli ett helt annat. Något skulle saknas.

Budskapet är klart. Just du behövs i kyrkan.

———————————————————————————————————————————————–

I skrivande stund har det gått flera timmar sedan mässan. Den glada, varma känslan håller fortfarande i. Vi har mer än en gång tänkt att det är så här Vi vill att det alltid ska vara i kyrkan.

Så om texten ovan låter som en recension får ni ursäkta oss. Vi ville bara klä i ord vad vi fått vara med om idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: