Fem snabba tankar om förmiddagens sommardagstal

SDstrand

Kristen gemenskap på Sommardagarna för något år sedan

Det som händer på Lekholmen just nu stavas sommardagar. Den personliga favoriten bland dagens programpunkter; Patrik Hagman som talade om kristendom, konsumtion och kärlek. Här fem punkter jag fastnade för:

1. Vi formar vår bild av oss själva och andra utgående från hur bra vi konsumerar. Detta gäller såväl konsumtion av föremål, som på ett mer abstrakt plan, de människor vi uppnår umgänge med.

2. Begreppet kapitalistisk hederskultur som en förädling av tanken att vi lyckats med våra liv då vi konsumerat rätt.

3. Vi är ganska bra på gemenskap då det kommer till umgänge med människor som tänker, är och konsumerar ungefär som vi, men annars kommer vi ofta till korta. Den kristna gemenskapen skiljer sig från andra former av gemenskap i det att den innebär och omfattar en gemenskap med folk som kan vara väldigt annorlunda än vi själva, ofta även personer vi har svårt att förhålla oss till.

4. Vi behöver träna oss i att inte spontant döma människor på basen av yttre attribut, lite på samma sätt som idrottare med hjälp av träning nöter in saker i muskelminnet.

5. Utgångspunkten för den kristna gemenskapen är att vi inte behöver jämföra oss själva med varandra. I syndabäkennelsen bekänner vi att vi alla är ofullkomliga, att ingen är bättre människa än en annan.

Här var mina fem snabbt nedklottade anteckningar från föreläsningen idag. Vad tycker du om ämnet? Var du på plats själv? Fastnade du vid samma saker som jag, eller kanske något helt annat?

Lämna isåfall gärna en kommentar och del med dig av dina tankar.

Hälsar,

Rofa

Holmungdomsledare

 

En kommentar på “Fem snabba tankar om förmiddagens sommardagstal

  1. Pingback: Fem snabba tankar om förmiddagens sommardagstal | Lekholmen | Köpa hemsida av webbyrå

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: