En annorlunda sommar

I början av sommaren visste jag inte hur arbetet den här sommaren skulle se ut, eller om jag överhuvudtaget skulle ha ett jobb. Så när jag fick veta att jag trots alla restriktioner hade arbete, var jag bara tacksam. Jag fokuserade inte i början på hur jobbet var olikt från tidigare somrar, det skulle ändå bli roligt. Jobbet som ”holmungdomsledare” den här sommaren har varit väldigt annorlunda eftersom vi inte haft öppen verksamhet på holmen, vi har arbetat med Helsingforshjälpen och planerat program för olika målgrupper här i stan istället.

På Lekholmen har det ändå varit fullt upp, trots bristen på öppen verksamhet. Församlingarna har eller kommer att ha konfirmationsläger där under sommaren, med nödvändiga säkerhetsregleringar. Det får inte vara mer än 50 personer på holmen samtidigt, vilket inkluderar kökspersonalen, dessutom har läger blivit förkortade och uppskjutna. Men trots regleringarna får det ändå hållas konfirmationsläger, vilket för mig är viktigt och gör mig glad.

Här i stan har vi ”holmungdomsledare” jobbat med olika uppgifter som jag redan kort nämnde. Om ni som läser vill veta mer om hur det var att jobba med Helsingfors hjälpen så kan ni läsa Niclas blogginlägg där han förklarar närmare vad det arbetet innebär. Men utöver det har vi dessutom jobbat med att fortfarande ordna barnens tisdag och lekisonsdag, med andra ord program för barnfamiljer och ungdomar. Den här perioden har bestått mycket av att bygga upp konceptet av lekis verksamhet i stan, det betyder att vi jobbat mycket med marknadsföring och spridande av ordet. Vi har den här sommaren tänkt på de möjligheter vi kan utnyttja nu när vi inte är på Lekis. För barnens tisdag fick vi önskemålet att spela Pokemon go, en aktivitet som inte direkt kunde utföras på holmen som kan organiseras här i stan. Vi har också försökt organisera programmen så att det är nära de olika församlingarna, så att så många som möjligt ska ha möjlighet att delta. Vi har gjort allt från att bygga sandslott med barnen till att ha en filmkväll med ungdomarna, programmet varierar och ändrar varje vecka, men det grundläggande målet är varje gång att umgås och kunna ses. Att kunna umgås och ta del av lekisgemenskapen kändes extra viktigt efter den våren vi haft. Så jo, sommaren har varit annorlunda. Men det betyder inte att den varit dålig, tvärt om så har det varit en väldigt rolig och lärorik sommar.

Holmungdomsledare Sofia

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: