Djur och djupa frågor

Hej!

Under den gångna veckan har vi haft program för barn på högholmen i form av djurbingo och haft en ungdomskväll där vi samlades kring en burk med knepiga och djupa frågor kring tro, livet, vårt ansvar och framtid.

Hur låter en uggla? Var i världen kommer påfågeln ifrån? Hur stora horn kan en ren ha? och många andra frågor fick vi fundera på med samma som vi bongade djur kring högholmen för att få bingobrickan fylld med kryss. Vi insåg att björnarna gärna hade stannat inne, att påfåglarna hade mycket att berätta då deras skrik hördes runt högholmen konstant och att en ren kan ha enorma horn, så enorma att det såg svårt ut att hålla huvudet uppe. Vi upptäckte mycket och lärde oss nya saker. Efter rundan hade våra bingospelare bongat alla djur och de belönades med godis, så mycket att fickorna var helt fulla 🙂


Vi valde att dra holmsnacket från Lekis till land och på onsdagen. Då talade vi om vad som gör oss glada eller ledsna, vem som är viktig för oss och varför, om ett misslyckande eller att låta bli att testa på nytt är värre, hur vi tror att våra liv kommer att se ut när vi är 30 år och vad tro och församling betyder för oss. Många olika tankar, åsikter och visioner kom fram, vissa lite djupare och andra mer enkla. Att få vara med i en sådan gemenskap, att få dela med sig men också lyssna vad andra har att berätta om livet känns värdefullt och att veta att Gud finns där oberoende.

WhatsApp Image 2020-08-02 at 19.18.21

Holmungdomsledare Alina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: