Holmteamet tackar för sommaren

Va? Får vi inte vara på Lekis i sommar?

Det var inte en höjdare då ja fick höra detta och jag var nästan färdig att avstå från jobbet som holmungdomsledare, men sen tänkte jag att det inte kan vara så farligt att jobba en sommar i Helsingforshjälpen några dagar i veckan och sen ordna holmverksamhet på distans. Ibland är det dessutom väl helt bra att utmana sig själv och stiga ut ur sin “comfort zone”.

Från att vara helt inställd till att jobba hela sommaren på världens bästa Lekis till att dela ut matkassar som krishjälp åt de mest utsatta i samhället var en ganska stor ändring men nu när jag blickar tillbaka var den ändringen allt annat än negativ. Jag fick lära känna nya människor, pröva på nya saker jag aldrig förr hade gjort. Jag fick till och med baka och laga mat nästan varje dag, men det som kändes mest meningsfullt var att jag verkligen fick hjälpa andra i nöd. Under den här tiden i krishjälpen insåg jag hur lyckligt lottad jag är som har ett hem att bo i, mat att äta, ett jobb och att jag är omringad av folk som bryr sig om mig. Det är inte något man kan ta förgivet och det blev ganska konkret när man bemötte de olika människorna i krishjälpen.

Jag är tacksam för det jag fått se och göra denna sommar, jag känner att det jag jobbat med har gjort skillnad och varit meningsfullt för mig men också för andra. Jag hoppas på en normal Lekis-sommar till nästa år men vill också fortsätta att hjälpa de som mest behöver hjälp, med mina handlingar i vardagen.

Vi har också fått ordna holmverksamhet på distans vilket har burit med sig vissa utmaningar. Hur man bäst når potentiella deltagare och hurdant program folk skulle uppskatta, har vi fått fundera på men en stor utmaning har också varit att hitta fram dit vi har program, ni vet Helsingfors är ju lite större och mer komplicerat än Lekis. Det gåt inte lika smidigt att ta sig från Matteuskyskan i östra centrum till Petruskyskan i Månsas som från Kostis till Geppis. Men sku säga att vi klarade uppdraget ganska bra, vissa gånger hade vi mycket deltagare och andra gånger lite färre. Feelisen är väl ändå det viktiga, och de var bra varje gång!

Nu börjar sommaren dra sig mot sitt slut och det betyder ju också att Lekis samt holmverksamheten pausar. Vi önskar alla en trygg och rolig skolstart, skön höst och god jul också eftersom vi synns och hörs nästa gång nästa sommar, hoppeligen på Lekis!

Tack för oss!

Staket

Hälsningar: Janna, Alina och Alex

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: