Det var här det hela började!

Jag gick min egen skriba sommaren 2016. Sommaren efter mitt skribaläger 2017, då hade jag fått höra om Lekholmens öppna holmverksamhet och en stor del av mina jämnåriga var intresserade av att komma på nytt ut till Lekholmen. Naturligtvis så åkte jag med och det var första gången jag blev bekant med Lekholmens öppna verksamhet! 

Sommaren 2018 var den sommaren då jag tillbringade största delen av min sommar på Lekholmen. Jag hade en kompis som hade varit tidigare under sommaren som holmhjälpis och då hade jag varit där samtidigt som holmbo och efter det ville jag själv söka till holmhjälpis. Jag trivdes bra på Lekholmen och det blev som en sommarstuga för mig. När jag hade varit som holmbo så hade jag känt mig sedd och välkommen sådan som jag var. När jag sedan blev holmhjälpis fick jag vara med i teamet för att välkomna alla som kom, vilket kändes värdefullt för mig! Jag fick träffa återigen mycket nya människor och lärde känna jämnåriga men också äldre och yngre ungdomar från de andra församlingarna. 

Det som gjorde största påverkan på mig var holmsnacken som holmen hade! Holmsnacken är en programpunkt för besökare var man diskuterar allt mellan himmel och jord. För mig blev dessa diskussioner väldigt viktiga. Under de åren jag var som holmbo eller holmhjälpis fick jag tala öppet om tro och Gud och jag fick ställa mina frågor och höra de andra ungdomsledarnas tankar kring de olika teman vi diskterade. Det här diskussionerna har öppna upp min världsbild, väckt intresse att söka mera om Gud och att fortsätta ställa mina frågor angående Gud och tro! På grund av dessa stunder så har jag kommit så här långt i min tro och det har lett till att jag har valt ett liv med Gud.

Nu som holmungdomsledare så hoppas jag att jag skulle få ha samma påverkan på någon annan, att de människomöten jag har och diskussioner jag har med andra ska väcka tankar och diskussioner kring tro och Gud och att det skulle få påverka andra på ett liknande sätt som det gjorde för mig! Därför anser jag att den öppna holmverkasmheten är en väldigt viktig och värdefull verksamhet som kan ändra liv för de bättre! 

-Holmungdomsledare Ida-Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: