”Lekis Fiilis”

Oftast när man talar med ungdomar som spenderat tid på Lekholmen får man oftast höra frasen att det är ”Lekis fiilisen som lockar mig tillbaka”. Vad är då ”Lekis fiilis” och vad betyder den för mig?

”Lekis fiilisen” är en blandning av många grejer men kort sagt handlar det om den varma och välkomnande känslan man får när man stiger av båten till Lekholmen. Det är mycket svårt att beskriva känslan i ord men man vet definitivt vad jag talar om man har upplevt den.

Personligen för mig är ”Lekis fiilisen”, de stunderna när man får vara sig själv och njuta av det underbara som Lekholmen har att bjuda, är det sen en stämningsfull andakt eller helt enkelt bara att ta det lugnt vid båtbryggan och lyssna på musik när solen går ner. Det är också de stunderna man spenderar med varandra och har både djupa och skämtsamma diskussioner. Jag kan inte räkna ens hur många gånger jag har på Lekis skrattat så mycket att man inte fått luft. Fast man haft en tung dag, så garanterat mot slutet av dagen kommer man känna sig bättre. Lekholmen har alltid haft för mig en helande känsla, det känns som allt ordnar och fixar sig bara med att vara här.

En stor del av mina kära minnen från min ungdom har kommit från Lekholmen som jag kommer aldrig att glömma och speciellt ”Lekis fiilisen” är det som står ut mest och som lockar mig att komma tillbaka till Lekholmen varje sommar.

Holmungdomsledaren, Karo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: