Lekis på en regnig dag!

Ibland så är vädret inte det bästa och då ser vardagen på lekholmen lite annorlunda ut och stämningen är något annat. Här får ni lite höra vad som kan eller brukar göras på de regniga dagarna på lekholmen.

Då det regnar och är kallt så naturligtvis så håller man sig klart mycket mera inomhus än annars. Då är det en bra möjlighet att spela olika brädspel, kortspel eller tv-spel, speciellt sådana spel som räcker länge brukar vara omtyckta. Det ger en fin möjlighet att diskutera och lära känna varandra på ett annat sätt.

Man kan också komma på kreativa saker att göra, den här veckan har våra holmhjälpisar skrivit en egen låt. Här är en bild då de sitter i solstugan och övar på sin sång som just blivit färdig. Det finns även målfärg och pennor, så man kan rita och måla då det inte går att vara ute. Det är också roligt att göra vänskapsarmband eller pyssla.

Då det regnar så är det en bra möjlighet att ligga i soffan och mysa på fritiden. Det är oftast på regniga dagar ungdomarna gräver sig ner i soffan under lager av filtar. Det är även då som långa och djupa diskussioner brukar ta plats.

Ibland är det också bara skönt att lyssna på regnet då man sitter inne och kollar ut i naturen.

Vädret kan göra att stämningen på lekis blir en aning deppig men med goda vänner och trevlig musik så hålls humöret ändå på topp trots väder!

  • Holmungdomsledare Ida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: