Fördomar som skrubbats bort

För mig har Lekholmen alltid varit som bäst då min egna församling fått rå om den. Våra egna andakter, vårt eget schema och vår egen gemenskap. Det har varit tryggt och hemvant och jag har älskat att ha det så. När jag sedan åkt ut till holmen under någon annan församlings period har jag varit medveten om att saker sköts på ett annat sätt och kommit dit med inställningen att allt det nya och annorlunda är konstigt. Trivts har jag alltid gjort, oberoende av vem som haft läger på ön, men jag har hållit fast vid övertygelsen om att allt är lite, lite bättre under vår egen period.

Den övertygelsen har fått sig en törn. I lördags tog Johannes församlings period slut och det var med innerlig saknad som jag vinkade av båten som förde hela delas läger, nedpackat i lådor och väskor, tillbaka till fastlandet. Något hade hänt under de knappa två veckor som jag tillbringat på holmen tillsammans med dem. Jag hade vant mig vid, och också kommit att uppskatta, deras seder och vanor, och fäst mig vid det som gör just Johannes unikt. Genom ständiga möten och diskussioner med alla de som har sitt hem och sitt hjärta i Johannes och genom att själv få uppleva deras läger som helhet, skrubbades mina egna fördomar sakta bort. Jag tvingades inse att annorlunda inte alltid är sämre och att det inte finns ett enda rätt sätt att närma sig Gud på.

Nu har Johannes som sagt åkt hem och en ny församling står i tur att äntra lekisscenen. Jag har fortfarande lite över en vecka kvar av min tid på holmen så jag hoppas och tror att jag ännu en gång får hitta skatter och guldkorn som inte ännu hittas i min egen hemförsamling. Ibland behövs det tid för att förstå och min önskan är att du också ska ge tid åt det som är annorlunda. Kom gärna ut och hälsa på en annan än din egen församling här på Lekis. Det gör alltid gott!

Vi ses!

Holmungdomsledare Mikaela ”Micki” Fougstedt

 

Här följer några glimtar ifrån Johannes lägerperiod.

IMG_6134

IMG_6116IMG_6112
IMG_6287

 

 

En kommentar på “Fördomar som skrubbats bort

  1. ”Och Guds ande svävade över vattnet” (1 Mos1:2)
    Så var det, och därför lärde vi känna nya fina sidor hos varandra.Tack Micki för två fina veckor med glatt samarbete och goda samtal 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: