Äventyrsbana och skattjakt på barnens tisdag

Varje tisdag finns det möjlighet för barnfamiljer att delta i något specialprogram här på Lekholmen. Barn i alla åldrar är välkomna att delta i de program som ordnas, och det finns alltid något nytt för den som vill komma och ha det roligt. Ifall du har barn rekommenderar jag varmt att komma ut hit någon tisdag- ni kommer säkert att få uppleva något spännande tillsammans!

Igår var det dags för äventyr för de barn som kom hit på barnens tisdag. Vi hade en bana med olika stationer för dem, och en del av utmaningarna var lättare att utföra än andra. Barnen fick bl.a. gå längs med en lina mellan två träd och fälla mölkkypjäser med olika verktyg, så som boll och frisbee. Den sista uppgiften var att förstöra den elake kapten Rufus skepp. Till detta uppdrag använde barnen sig av vattenballonger, som de slängde på båten. Då kapten Rufus sedan kom springande för att rädda sitt skepp blev även han blöt.

Efter äventyrsbanan blev det dags för mellanmål. Det var även möjligt att simma för dem som ville det. Vi hade äran att ha vädret på vår sida, så det blev allt som allt en väldigt lyckad barnens tisdag.

Även förra veckan ordnade vi en slags bana med utmaningar åt barnen, men då var det en skattjakt som stod på programmet. Vi var alla sjörövare på jakt efter den gömda, men kända, Lekisskatten, och alla lyckades slutligen hitta den. Barnen fick en urgammal karta som hjälpte dem på vägen, och de var tvungna att hitta sju nycklar för att få upp skattkistan. Dessa nycklar fanns på olika ställen på holmen, och barnen fick utföra olika uppdrag för att få varje nyckel. De hjälpte bl.a. en blind man att hitta sina borttappade saker, räknade fiskar och krabbor samt letade fram sandleksaker som var gömda i sanden på stranden. Med hjälp av den sista gåtan, som lydde: ”Skatten är ej gömd i sanden, utan finns i båtskjulet på stranden” fick de äntligen sin belöning, då de hittade den efterlängtade skatten.

IMG_6651

Det var utmanande att ta sig framåt på linan, men äventyrarna klarade sig.

IMG_6676

Med hjälp av denna karta fick barnen söka efter den berömda skatten. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: