En perfekt vecka på en perfekt ö

Att arbeta som holmhjälpis på Lekholmen måste nog höra till de bästa arbetena som finns! Under en veckas tid fick jag träffa massor härliga människor, delta i fina diskussioner, och dessutom planera och vara med i många roliga program. Och allt detta tillsammans med ett ljuvligt holmteam, låter inte det perfekt?

Till en holmhjälpis dagliga uppgifter hör bl.a. ledande av diskussioner, lekar och något lite mer speciellt program (t.ex. maffia eller charader). Det kan kanske låta lite tråkigt att vara med på lekar och holmsnack varje dag under en vecka, men det fina med holmboverksamheten är att varje program blir helt olikt det förra eftersom så olika människor besöker Lekholmen. Andakter ordnade vi inte eftersom vi fick delta i Matteus skribalägers fina andakter, men varje kväll avslutades med en natistund där vi sjöng, bad en bön, och gick en fiilisrunda. Och så fick alla natikamar förstås!

Veckans absoluta höjdpunkt för mig var Barnens tisdag då vi ordnade en skattjakt där barnen fick leta efter en gömd sjörövarskatt. Det var roligt att planera de olika stationerna som skattjakten byggde på, men det bästa var nog att gå med de små piraterna när de letade efter skatten.

Kort sagt var min vecka på Lekholmen alldeles otrolig; allt förutom vädret var närmast perfekt! Särskilt tacksam är jag för alla fina holmbor och dagsgäster, det är ju egentligen bara tack vare dem som veckan blev så lyckad 🙂

Marie

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: