LEKIS ÄR ÖPPET OCH DET ÄR FULL FART PÅ GÅNG!

Hej!

Nu är det den tiden på året igen att Lekholmen har öppnat och börjat sin verksamhet! På holmen har vi för tillfälle Johannes första skribaläger. Vi har också haft en hel del gäster som kommit ut till holmen redan.

Lekis veckoshema är ”up and running” och det betyder att på tisdagen hade vi Barnens Tisdag. Då hade vi en spännande skattjakt där barnen fick lösa kluriga uppgifter och hjälpa holmens invånare att samla ihop tillräckligt med Kaptenen Piratricks silvermynt, som han hade tappat bort på holmen, för att få ett skatt av honom.

Igår firade vi Lekisonsdag. Kvällen börjades enligt tradition med grillande. På menyn fanns det denna gång korv och majs. Tyvärr kunde vi inte ha ”muurikkan” på igår eftersom det råder allmän branfara i Nyland p.g.a torkan och vinden, men korven blev extra god och majsen med, så det kompenserade det. Efteråt tog vi oss till Sportplanen där vi lekte både nya och gamla klassiska lekar. Mycket spänning och skratt hade vi under detta pass. Avslutningsvis hade vi veckomässa tillsammans med Johannes församling.

Samtidigt som vi firade Lekisonsdag hade Johannes församlingsråd sitt möte ute på holmen och det kom ett gäng anställda på After Work till Lekis och grilla och bada bastu.

Det har varit en hektiskt men rolig start och många hälsningar och glada leenden från gamla vänner och nya bekanta. Just nu känns det för mig som att Lekis har vaknat och stiger upp på det rätta benet. Jag tycker att det har varit väldigt fint att se hur människor tar sig tid till människomöten, att se hur vänskaper föds och binds här.

Kom du också med och njut av vår fina holme!

– Holmungdomsledare Pate

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: