Tisdagen före midsommar

Tisdagen körde i gång på Lekholmen under en grå himmel, men trots det var holmens invånare lika glada som tidigare. Holmteamet förberedde sig för en lång men berikande dag. Vi skulle ordna både barnens tisdag OCH Lekis tisdag (onsdag) under samma dag. Alla var förväntansfulla inför dagens program.
Som tur hade ön lockat flera barnfamiljer ut att delta i barnens tisdag trots de mörka molnen. Båten anlände till bryggan i hård sjögång och efter en snabb introduktion förberedde vi oss inför lunch.
Dagens program var pyssel, vilket passade utmärkt till vädret vid det här laget. I skydd av regnet och vinden tog vi oss inomhus för att rita, vika origamin, färglägga och skapa med hama-pärlor olika fantasifulla kreationer.
Efter mellanmål tog vi farväl vid bryggan och välkomnade nya holmbor. De hade kommit för Lekis tisdagen. Denna Lekis tisdag var unik i holmens historia, nämligen Matteus skriftskoleläger deltog och därmed hade vi rekordmånga deltagare! Det var grillning av korv och majs, trevligt umgänge och senare gick vi till fotbollsplanen för att leka alla tillsammans. Vädret överraskade oss åter då nya mörka moln tornade upp ovan oss. Vi gick in i Kostis för att avsluta med en runda av maffia-leken medan stormen där ute blev allt mer intensiv.
Stämningen var i topp trots vädret och hela dagen var mycket lyckad. Homteamet tackar för alla fantastiska deltagare som kom till ön och förgyllde vår vardag på ön!

IMG_9072

Processed with VSCO with a4 preset

 

 

 

 

 

 

 

– Holmhjälpis Ellen

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: