Ljusandakt och springlekar på Kapelludden

Heeeey!

Det har hänt en hel del sen vi skrev sist, precis som det brukar här på holmen. I helgen firade vi Sommardagar, åt glass, spela spel och diskutera kärlek – och vad kärlek har för konsekvenser i vårt liv, som ansvarskänsla och samvete. I min diskussionsgrupp satt främst Esbobor, och det var roligt att höra på andra ungdomars funderingar kring temat, för vi har ju främst helsingforsungdomar som holmbor annars (kom ut ni andra också! Jee!). På lördagen hade vi fest med bbq och mumsiga vofflor. Programmet för kvällen innehöll musik och häng, på Kostis terass sjöng vi allsånger under ledning av programledarna och efter det blev det open stage och karaoke. Kvällen avslutades med traditionell ljusandakt på stranden. Det var nästan vindstilla, helt otroligt vackert.

När Sommardagarna var över fortsatt vi med vanliga holmdagar! Om man nu kan säga att det finns vanliga dagar, livet på Lekis är spännande för man kan aldrig veta vad som händer under dagen och vem som kommer ut med följande båt!

På Lekisonsdag slog vi faktiskt rekord! Så mycket som 46 deltagare kom ut till holmen för att grilla och leka och fira mässa tillsammans. Förutom holmbor och dagsgäster fick vi sällskap av både Matteus och Petrus läger med konfirmander, hjälpisar och övriga ledare, så vi blev helt sjukt många i kvällssolen på Kapelludden! Grillen var varm och beachen var ett tacksamt underlag för lekar. Förutom en trevlig kväll med bra typer så hade vi ju fantastiskt väder. Vi knöt ihop lekisonsdagen med en mässa där deltagarantalet räknades ihop (som vanligt) och vi fick det upp till 115 stycken. Inte så illa! Varmt var det i kapellet, och lite trångt ju, men det var ju bara mysigt. Dessutom, som vi gång på gång konstaterat: finns det hjärterum så finns det stjärterum såklart!

Såna stunder kommer egentligen ganska sällan – att vi är alla på samma ställe samtidigt – med tanke på att vi är så många och att tidtabellen inte har ett överflöd av luckor. Det kändes jätte värdefullt att få bara sitta och fira mässa en stund, alla tillsammans, alla på hela holmen – oavsett vad man riktigt har för sej här: om man jobbar, om man är holmbo eller om man går skriba och i vilken församling. Nu fick vi vara tillsammans, varje kotte. Kristi kropp, var? Här!

-Holmungdomsledare

 

37406423_2289500821066225_6891710823878623232_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: