En holme för diskussion

En av dagens höjdpunkter för mig är vårt dagliga “holmsnack”. Holmsnacket är en programpunkt där vi diskuterar allt mellan himmel och jord; vad meningen med livet är och om ananas hör hemma på pizza eller inte. Alla får tala ut och ingen åsikt är fel. Man får en inblick i de andra deltagarnas liv och åsikter medan man själv får dela med sig av sina egna.

Diskussion har varit en av de saker som i första hand har fått mig att dras till kyrkan. Det är något speciellt med att få tala öppet om tro och tvivel, att ifrågasätta och bli ifrågasatt. Inget har hjälpt mig att växa som människa lika mycket som att få sätta ord på undangömda tankar och att i gengäld få höra vad andra har att säga. Det är i möten med andra människor som vi formar vår bild av världen omkring oss och lär oss mera om oss själva.

Det speciella med Lekholmen är hur lätt det är att närma sig andra. Här känns det på riktigt okej att gå fram till vem som helst och börja prata om vad som helst, oberoende om man just träffats eller känt varandra i 10 år. När man konstant är omgiven av så väl stora frågor som andra nyfikna människor känns det naturligt att också börja söka efter svar tillsammans.

Den absolut mest givande delen av mitt holmungdomsledarjobb är alla människomöten och de diskussioner som uppstått. Mitt liv har ändrats under alla mina somrar här på Lekis, och vem vet, kanske jag också har ändrat någon annans?

 

/Ville, holmungdomsledare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: