10 Tips för en ”lekislös” sommar

Man skulle kunna tro att en sommar utan Lekholmen kan kännas tom, och för de av oss som brukar spendera en stor del av sommaren på ön kan sommaren inte ens kännas som sommar. Men oroa dig inte, här följer tio tips för en ”lekislös” sommar. Tipsen bygger på olika aktiviteter man brukar syssla med på Lekis så de kommer utan tvivel att göra din sommar bättre.

 

1. Solnedgångar

Om du inte har skådat Lekholmens vackra solnedgångar så har du faktiskt missat något speciellt. Såklart kan man se fina solnedgångar i stan också men det är något unikt med sättet solskenet lägger sig över vattnet. Tur nog så finns det faktiskt en fin ö i Helsingfors med fin utsikt västerut över havet, perfekt för solnedgångar alltså. Ifall du känner att du saknar dessa vackra vyer ska du absolut söka dig till Drumsö en fin sommarkväll i år.

2. Strand

En skön dag på stranden på Lekis, är det inte det perfekta sättet att spendera sin tid? Man kan ju både sola och ta det lugnt i värmen eller underhålla sig med fartfyllt hoppande från bryggan. Om du känner att stranden på Lekholmen ofta lockar så ska du ju absolut inte glömma bort att det finns väldigt fina stränder i stan också. Ta med dig några vänner, en handduk och kanske lite pengar för en glass så ska du se att dagen plötsligt blev en höjdare.

3. Natur

Man glömmer ofta bort hur mycket tid man faktiskt spenderar utomhus på Lekis. Man sitter ofta ute och talar, solar sig på klippor eller helt enkelt bara går från ett hus till ett annat, men när man kommer hem till stan tänker man sällan på det mera. Det finns väldigt många trevliga ställen för promenader i stan där man kan njuta av vacker natur. Glöm inte bort att vara utomhus den här sommaren, ta en dag och utforska naturen omkring dig så ska du se att ”lekislugnet” sakta kryper tillbaka.

4. Bok

Och vad ska man göra då när man är på stranden eller ute i naturen? På Lekholmen hinner man väldigt sällan läsa hemskt mycket så varför inte ta chansen och den här sommaren ta tag i boken som du så länge stirrat på i bokhyllan?

5. Gudstjänster

Ifall man saknar det andliga med holmen och känner att man gärna skulle fylla den luckan så ska man komma ihåg att det läggs upp en andakt varje söndag på Lekholmens Instagramsida. Det ordnas också gudstjänster på distans av de svenska församlingarna i Helsingfors som säkert hjälper en tanka upp under sommaren.

6. Glass

Det bästa med sommaren. Punkt. Ingen förklaring behövs.

7. Diskussioner

På Lekholmen ordnas det holmsnack, ett diskussionspass, varje dag och man tenderar i allmänhet att ofta hitta sig i djupa diskussioner om svåra ämnen. Var inte rädd för att vara den som startar intressanta och djupa diskussioner med dina egna vänner i sommar. Vi kan helt enkelt så gott som garantera att flera djupare diskussioner direkt leder till ökad ”Lekisfiilis”.

8. Sporta

På Lekis finns det ju såklart möjlighet till flera olika sporter, främst av dessa antagligen fotboll och volleyboll. Ingenting stoppar dig från att i sommar ta med ett gäng med vänner och spendera en eftermiddag med att sparka boll på varandra.

9. Gäss

Tyvärr så finns det ju en stor fara på Lekholmen, nämligen gäss. Vissa klarar bättre av att tämja dem och vissa hukar sig hela sommaren men det finns ingenting som säger att en adrenalinkick inte kan fås i stan också. Dessa fantastiska rovfåglar hittas så gott som över allt i Helsingfors så faran är aldrig långt borta.

10. Gemenskap

Sist, men absolut inte minst, så lyfter vi upp gemenskap. Ifall man ber personer berätta vad det bästa med Lekis är så är det väldigt ofta gemenskapen kommer upp. Vi håller fullt med här, gemenskapen är det som förhöjer Lekholmen från en vanlig ö till det paradis vi känner till. Det spelar ingen roll vad man gör på holmen för man gör det alltid med fantastiska människor. Visste du att dessa fantastiska människor också är fast i stan i år? Det bästa tipset för en bra Lekissommar i stan är enkelt, spendera tid i god gemenskap.

 

Varma sommarönskningar från holmungdomsledarna,

Sofia & Niclas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: