Sommardagarna

Sommardagarna kommer i år att anordnas på Lekholmen 13 – 15.8. Sommardagarna är en satsad holmbohelg som ordnas av den öppna verksamheten på Lekholmen och FKS. Under Sommardagarna får man ta del av roligt program, tid för avkoppling, mysiga andakter och så mycket glass man orkar äta. Allt program, mat, logi och glassen är inräknade i priset för helgen som är 35€, dessutom kan deltagarna köpa ett borgbacken åkband för 20€ och ta del av söndagens utflykt till Borgbacken. 

Jag har själv tagit del av och arbetat på många Sommardagar, oberoende av rollen jag haft har det alltid varit ett roligt evenemang. Jag har många trevliga minnen med både nya och gamla vänner, roliga program, fina andakter och så mycket glass som fysiskt är möjligt att äta. Till mina favoritminnen hör filmkväll under bar himmel, badminton turneringen jag nästan vann, ljusandakt på kapelludden och att bara umgås med vänner. Sen måste jag nämna glassarna igen, under Sommardagarna 2019 slog jag mitt egna rekord och åt 34 glassar under helgen. 

För att ge er läsare en bredare syn på Sommardagarna skickade jag ett par frågor till ett par bekanta för att få deras åsikt om evenemanget, jag frågade hur många Sommardagar de varit på, hur de fick information om evenemanget, vad det bästa är och ifall de skulle rekommendera Sommardagarna och isåfall varför. Nedan ser du deras svar. 

Kristina Causton har varit på 2 st sommardagar, hon fick höra om Sommardagarna under Höstdagarna och fick senare en påminnelse av hemförsamlingen Esbo Svenska att anmäla sig. Det bästa med Sommardagarna enligt henne har varit att det känns som att vara på lande med vänner utan att behöva ta hand om maten själv, “Där finns allt som är bra med sommaren; simning, bastu, glass och roliga människor att dela det med!” säger hon. Den otroliga stämningen under evenemanget är en av orsakerna till att hon rekommenderar Sommardagarna, det finns alltid roligt program eller möjligheten för lugn och ro. “Om man lyckas få tråkigt kan man alltid utmana någon i Mario Cart”. 

Christina Elving-Andersén konstaterar att hon nog varit på alla Sommardagar som ordnats, hon fick veta om Sommardagarna genom en reklamaffisch på Lekis och beslöt sig för att delta eftersom hon gillade Höstdagarna så mycket. Alla Sommardagarnas deltagare brukar vara väldigt trevliga som man lätt lär känna och blir vän med, vilket hon konstaterar att är väldigt fint. Hon rekommenderar Sommardagarna till alla som känner att de vill spendera en skön helg i skärgården med trevligt program, gemenskap och glass, under evenemanget är det passligt tempo på programmet, inte för mycket eller för lite. “Med bara om du inte vill sitta ensam hemma under sommarlovets sista veckoslut!” hälsar hon. 

Patrick Koski eller Pate som han brukar kallas konstaterade att han inte är helt säker på hur många Sommardagar han varit på, åtminstone 2 st men det kan också vara 3 st eller fler. De senaste åren har han arbetat på holmen under evenemanget först som holmungdomsledare och sedan gåsis. Han fick veta om Sommardagarna både genom att vara på Lekholmen och att hans hemförsamling Matteus marknadsförde evenemanget. Han säger att det bästa med Sommardagarna är “Att få träffa nya människor, att få folk från olika håll ut till Lekholmen och såklart glassen!”. Han rekommenderar absolut Sommardagarna eftersom man träffar många trevliga människor och har roligt tillsammans, man vistas på Lekis vilket är en underbar sommarholme och sen nämnde han också att man kan äta glass tills man spricker. 

Så med andra ord kom och ta del av en otrolig gemenskap, roligt program och se om du kan slå mitt personliga rekord av glassar ätna under sommardagarna. Sista anmälningsdagen är 25.7, anmälningsblankätten hittar du här.

Holmungdomsledare Sofia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: