Vad kan man göra på Lekholmen?

De roligaste på Lekholmen är att man får vara ute på sommaren och njuta av sommarvädret ute i södra Finlands skärgård. Men vad för aktiviteter kan man göra ute på Lekholmen. Här är en lista på olika utomhusaktiviteter som man kan göra som besökare när man kommer ut till Lekholmen.

Volleyboll:

En av de kändaste aktiviteterna på Lekholmen brukar vara volleyboll. Då både deltagare från lägren och besökarna på holmen brukar spela tillsammans. Volleybollturnering brukar också vara en “hitt” på Lekholmen och en av de orsakerna så många vill komma tillbaka till Lekholmen. 

Pilkastning:

På Lekholmen finns pilkastningstavla som är en trevlig aktivitet där man kan på tu man hand eller i mindre grupp tävla tillsammans. 

Pingis: 

Alldeles bredvid pilkastning finns utepingisbord som gör att då man tröttnar på pilkastning så kan man istället utmana sina vänner till en pingismatch utan att behöva flytta på sig. 

Material för utegym:

Vi har förra sommaren fått nytt material till utegym, vilket gör att det går att ha sina egna gym pass även på Lekholmen. 

Mölkky:

Mölkky är ett trevligt sällskapsspel som även brukar spelas en hel del på Lekholmen och det passar bra för en lite lugnare aktivitet med vänner.

Fotboll: 

På Lekholmen finns en stor sportplan som fungerar som en bra fotbollsplan. Många av församlingarnas läger brukar ordna fotbollsturneringar och det brukar vara bra stämning då det spelas

Mega schack:

För de som gillar att spela schack så finns det ett mega utomhus schack. Där man kan utmana varandra. Den befinner sig även nära till volleybollplanen och fungerar bra för de som inte vill vara med på volleyboll men vill ta del av den stämningen som sker på volleybollplanen. 

Frisbeegolf: 

Lekholmen har även frisbeegolf korgar utsatta som en rutt. Det är en populär sport bland dagens ungdomar. Ta med en kompis och ta del av Lekholmens egna frisbeegolfbana. 

Suppa / Strandhäng:

Förra sommaren fick Lekholmen nya suppbrädor som även har varit mycket i användning. Utöver suppbrädorna så finns också nya simleksaker som gör simmandet ännu roligare. Speciellt de heta sommardagarna så är det skönt att kunna svalka sig och hänga på stranden en hel eftermiddag. 

Grilla / plättstekning:

På Lekholmen finns också grillställen där man kan grilla sin egna mat. Även på Barnens tisdag och Lekis onsdagar så grillas det. Holmen ordnar ibland även speciella tillfällen då det ordnas plättstekning. 

Tälta:

Tältning är en relativt okänd aktivitet på Lekholmen, men det går även att ta med sitt tält och sova i tält ifall man känner för det. 

Inomhus:

På Lekholmen finns också en hel del inomhus aktiviteter som passar perfekt då vädret inte är i bästa skick.

Meningsfulla diskussioner:

På Lekholmen blir du mött av människor och får ha fina diskussioner med andra. Det fina med diskussionerna är att du kan växa som person och fördjupa dig i tro. Holmen ordnar program då det mera fokuseras på djupa diskussioner om Gud, om livet och om tro, och alla är välkomna med sina egna åsikter och som dom är i diskussionerna.

Andakter:

Lekholmen brukar också vara känd för sina stämningsfulla andakter och då du besöker Lekholmen så har du en möjlighet att få uppleva sådana andakter. Andakterna kan se väldigt varierande ut beroende på vem som råkar vara på holmen. Det är även fint att kunna delta på olika sorters andakter.

Nintendo switch:

Holmen har en tv och nintendo switch i sitt förfogande, vilket gör att spelkvällar eller filmkvällar kan ordnas. En av mina favoritaktiviteter som besökare är att spela mario kart, vilket hör till mångas favoriter.

Brädspel: 

Holmen har även mycket olika brädspel och kortspel för regniga och kalla dagar. 

Bada bastu:

De klassiska med Lekholmen är ju ändå bastun som brukar vara mest omtyckta av alla de olika aktiviteterna. Man kan uppleva att från livliga bastu stunder till lugna stunder med djupa diskussioner.

  • Holmungdomsledare Ida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: